E2r

Hoe te bodem voor verhoogde bloembedden kiezen

Dus je hebt besloten om enkele tuin te doen

Dus je hebt besloten om enkele tuin te doen. Als u wilt bloemen in uw eigen tuin groeien, moet u ervoor zorgen dat u uw grond zeer zorgvuldig. Een goed gekozen heuvel van de bodem kan uw bloemen bloeien zeer snel en zeer mooi. Hier is hoe je kunt kiezen voor de bodem voor uw verhoogd bloembed.

  • Ken de verschillende soorten grond. Allereerst, zorg ervoor dat u inzicht in de soorten van de bodem. In het algemeen, de beste gronden voor bloeiende planten zijn die zijn gemaakt van teelaarde. Bovengrond is de bodem die is meestal te vinden op de meest bovenste lagen. Wat het zeer goed voor planten is dat de bovengrond meestal zeer rijk aan voedingsstoffen en rottend plantaardig materiaal, omdat het wordt blootgesteld aan bladeren en andere biologisch afbreekbare materialen. Meestal wordt teelaarde ook opgebouwd uit losse deeltjes van de aarde, waardoor de wortels gemakkelijk graven door de bodem.
  • Het vasthouden van water. Een andere belangrijke factor die u moet overwegen is het waterkerende vermogen van de bodem. Sommige bodems zijn meer water vasthoudende dan anderen, zoals leem en klei. Zand en grind, anderzijds, zijn meestal zeer minimaal waterretentie omdat deze grondsoorten meestal zeer grove en gewoon laat het water dieper vallen in de bodemlaag. Het vasthouden van water is belangrijk, omdat het zal u houden van uw planten water geven om zo vaak, en zal u toelaten om te planten zonder water te vaak, en zullen onze fabrieken toegang tot voldoende water te geven, zelfs zonder belasting van de planten naar hun wortels te diep te graven .
  • Bodemverbeteraars. Niet alle bodems echter zijn perfect vanaf het begin. Als u denkt dat uw grond is niet voldoende voedingsstoffen om gezonde bloeiende planten bevatten, kunt u bodemverbeteraars die je kunt combineren met de grond te kopen. Er zijn verschillende soorten bodemverbeteraars, die elk verschillende effecten opleveren. Turf, bijvoorbeeld, zal de bodem veel meer water vasthoudende maken. Houtsnippers kunnen ook worden toegevoegd aan de bodem om het watergehalte te behouden. Houtsnippers zijn vooral handig als u woonachtig bent in zeer vochtige gebieden, omdat de houtsnippers wordt het vocht in de lucht en te houden in de bodem.
  • Gelaagdheid. Het is ook een goed idee om laag van de bodem. De bovenste laag moet rijk aan voedingsstoffen, gevolgd door een laag enigszins grove resten waarmee de wortels vrij kan bewegen. De onderste laag moet voldoende voedingsstoffen te hebben.
  • Denk aan uw planten. Tenslotte bepaalt het type plant dat je eigenlijk van plan op de groei. Zo zullen sommige planten bodem die rijk is aan voedingsstoffen nodig hebben, terwijl sommige anderen zullen grof en zure grond nodig. Het type plant zal sterk bepalend voor de grond die je nodig hebt. Heeft uw onderzoek voordat u begint te investeren in grond en bodemverbeteraars.

Hoe te bodem voor verhoogde bloembedden kiezen. Ken de verschillende soorten grond.
Hoe te bodem voor verhoogde bloembedden kiezen. Ken de verschillende soorten grond.

Met deze in het achterhoofd, moet u in staat om de beste bodem voor uw bloeiende planten te krijgen. Met zorgvuldig gekozen bodem rijk is aan water en voedingsstoffen, het krijgen van uw bloeiende planten te bloeien is eenvoudig.