E2r

Hoe te cutworms controleren

Cutworms zijn vrij normaal tuinongedierte gevonden in de woning van tuinen over de hele Europa. Zij gewoonlijk voeden planten zoals kool, broccoli, bloemkool, boerenkool en bieten. Cutworms zijn zacht en dik en hebben een grijze of saaie bruine kleuren. Ze voeden zich meestal op planten tijdens de nacht, en ze zijn meestal opgerold en verborgen onder bosjes van de bodem gedurende de dag. Gezien de voorkeur om uit te gaan 's nachts en hun kleur, ze zijn meestal moeilijk op te sporen. Hoeft te worden aangemoedigd door het feit echter dat er veel eenvoudige manieren om cutworms in uw tuin te controleren. Hier zijn slechts enkele van de tips om u te helpen:

Ken de symptomen van de aanwezigheid cutworm in uw tuin

Ken de symptomen van cutworm aanwezigheid in uw tuin. Zoals gezegd, misschien heb je een harde tijd opsporen werkelijke cutworms in uw tuin. Echter, enkele tekenen dat u te waarschuwen voor cutworm aanwezig zijn gaten in zaailingen of planten net onder het grondoppervlak. Het is zeer belangrijk dat u uw velden regelmatig te controleren om cutworm besmetting te detecteren bij het begin. Zodra u vermoedt dat er cutworms in uw tuin, graven in de buurt van de basis van jonge planten, waar je zou kunnen vinden verborgen cutworms.

Bescherm uw zaailingen met hindernissen

Bescherm uw zaailingen met slagbomen. Er zijn eenvoudige en makkelijk te maken barrières die zal dienen als beschermende barrières voor uw jonge planten tegen cutworms. Een deel van de materialen die u kunt gebruiken als een barrière zijn melkpakken, papieren bekertjes en raam schermen. Hier is wat je moet doen: gewoon dwars door uw gekozen materiaal (ex. melkpak) een strip ongeveer 3 centimeter lang maken. Omsluiten individuele zaailingen met deze strook en zet de strip ongeveer een centimeter in de grond. Als u kiest voor een papieren beker gebruiken, gewoon afgesneden van de bodem en surround je plant met het.

Trap het cutworms

Hoe te cutworms controleren. Ken de symptomen van de aanwezigheid cutworm in uw tuin.
Hoe te cutworms controleren. Ken de symptomen van de aanwezigheid cutworm in uw tuin.

Val de cutworms. Je zou ook kunnen eten bereiden op de cutworms dat ze immobiel of machteloos zal maken. Meng een kleine hoeveelheid hardhout zaagsel met gelijke delen zemelen en voeg melasse en water om het brouwsel plakkerig te maken. Doe ongeveer twee lepels rond elke plant in de buurt 's avonds, vlak voordat ze beginnen coming out. De cutworm dit mengsel eten, wat leidt tot het verharden van het lichaam. Je kan dan gemakkelijk af te halen en neem ze uit de buurt van uw tuin.

Handpick cutworms

Handpick cutworms. Dwingen de cutworms uit hun schuilplaats door het besproeien van de bodem met een oplossing van een lepel van insecticide zeep en ongeveer een kan vol water. Wacht tot de cutworms te stijgen naar de oppervlakte, en het uitkiezen van de cutworms een voor een.

Moedig vogels naar uw tuin te bezoeken

Moedig vogels naar uw tuin te bezoeken. Deze vogels zullen uw helpers zoals ze graag zal eten de cutworms voor u. Bouwen vogel baden en vogelhuisjes in de buurt van uw tuin.

Overweeg het gebruik van insecticiden

Bescherm uw zaailingen met hindernissen. Moedig vogels naar uw tuin te bezoeken.
Bescherm uw zaailingen met hindernissen. Moedig vogels naar uw tuin te bezoeken.

Overweeg het gebruik van insecticiden. Als je een relatief grote tuin, kan het nodig zijn om insecticiden te gebruiken voor meer uitgebreide actie. Bepaalde insecticide toepassingen typisch voor dit doel omvatten Diazinon, Sevin en Tempo. Zorg ervoor dat u de instructies volgen om de brief.

Daar heb je het

Daar heb je het! Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop u effectief kunt controleren cutworms. Good luck!