E2r

Hoe te kiezen en planten appelbomen

Groeiende appelbomen thuis kan een lonende ervaring zijn. Niet alleen doen ze produceren heerlijke vrucht die kan verse gegeten worden van de takken of gemaakt in taarten of domeinen, maar hun bloesems een mooi decoratief tintje toe te voegen aan uw landschap. Het kiezen van de bomen te planten op uw eigendom komt vaak neer op persoonlijke smaak, maar er zijn andere factoren die moeten worden overwogen op hetzelfde moment.

 • Bestuiving - De meeste appelbomen zijn niet zelfbestuivend. Dit betekent dat, opdat zij vrucht, moeten worden bestoven door een andere variëteit van appelboom. Denk aan de ruimte die je hebt om je appelbomen groeien, en probeer een paar verschillende rassen die bloeien op hetzelfde moment naar een productieve fruit gewas zorgen voor planten.
 • Fruit of bloemen - Sommige soorten appelbomen zijn strikt sier. Ze bloeien net als gewone bomen, maar zal nooit vrucht. Deze hebben de voorkeur als je kunt alleen planten een boom, als kruisbestuiving is niet vereist voor een gezonde aantal bloesems.
 • Blooming seizoen - Verschillende soorten appelbomen produceren fruit op verschillende punten in het seizoen. Sommige zijn vroege bloeiers, sommige bloeien halverwege het seizoen, en anderen bloeien laat in het seizoen. Voor een continue oogst, plant een aantal bomen die bloeien op verschillende tijdstippen.
 • Ruimte om te groeien - Net als andere fruitbomen, appelbomen zijn verkrijgbaar in dwerg variëteiten. Deze bomen groeien niet bijna net zo hoog als standaard bomen, en maak een mooie aanvulling op een decoratieve landschap. Als hoogte is een factor in uw aankoop, kunt dwerg bomen het antwoord.
 • Klimaat - Kies appelboom rassen die kunnen groeien en gedijen in uw omgeving. Neem contact op met Horticultural Society voor advies, of vraag op de kwekerij, waar u zult de aankoop van uw bomen.
 • Smaak en textuur - Tot slot, laat uw smaakpapillen u te helpen bij uw appelboom keuzes. Kies bomen die uw favoriete soorten appels, of die die het beste zal werken in taarten, jam en sauzen te produceren.

Als je eenmaal hebt gekozen die appelbomen u wilt planten, is het tijd om de planten locaties klaar en pick-up van uw bomen van een plaatselijke kwekerij, appel boerderij of tuincentrum. Selecteer bomen die ongeveer een jaar oud, met een sterke en gezonde wortel-systemen. Als u uw appel bomen te planten, gebruikt u de volgende stappen.

 1. Bodem - Apple bomen moeten rijke, goed doorlatende grond. Het toevoegen van compost aan uw bodem zal helpen bevorderen de groei en fruitteelt. Voeg geen kunstmest voor het planten uw bomen, echter, als het kan in feite schadelijk zijn voor de tedere jonge wortels.
 2. Zon - Volle zon de voorkeur, maar als je moet kiezen tussen 's morgens en' s middags blootstelling aan de zon, ga dan voor de vroege uurtjes. Ochtend zon zal helpen om schimmel ziekte af te schrikken.
 3. Voorbereiding van de wortels - Apple bomen moeten gezond, gehydrateerd wortelstelsel. Als de wortels van uw bomen te kijken droog, week ze in water gedurende maximaal 24 uur vóór het planten om hen een betere kans op succes.
 4. Het graven van het gat - Graaf je een plantgat ongeveer twee keer de breedte van de wortel van de boom-systeem, en ongeveer 2 'dieper. Voeg wat van uw losgemaakte grond terug in het gat om de verspreiding van de wortels van de boom te verlichten. U wilt het wortelstelsel te zijn in de bodem, natuurlijk, maar niet planten de boom te diep of te ondiep. De knop vakbond moet rusten net een centimeter of twee boven de grond na het planten. (De knop vakbond is het punt waar de wortel systeem voldoet aan de houtige stam van de boom.)
 5. Het planten - Plaats de boom voorzichtig in uw plantgat, en spreid de wortels voorzichtig naar buiten. Voorzichtig terug toe te voegen de grond in het gat, over de wortels, het toevoegen van water als u werkt en naar beneden te drukken voorzichtig om luchtbellen te verwijderen.
 6. Water en mulch - Zodra u uw boom geplant, waterput het gebied en voeg een dikke laag mulch over de grond. De mulch zal helpen om de grond vochtig, en ook fungeren als een afschrikmiddel voor onkruid en ander ongedierte.
Hoe te kiezen en planten appelbomen. Voorbereiding van de wortels.
Hoe te kiezen en planten appelbomen. Voorbereiding van de wortels.

Met de juiste zorg en aandacht, zal uw pas geplante appelbomen bloeien en groeien, en in de komende jaren zult u genieten van verse appels uit je eigen achtertuin!