E2r

Hoe te rozenstruiken snoeien

Rozen zijn een alomtegenwoordige favoriet in elke tuin

Rozen zijn een alomtegenwoordige favoriet in elke tuin, en er zijn veel soorten om uit te kiezen. Echter, veel mensen die nieuw zijn op tuinieren hebben het idee dat rozen zijn moeilijk te onderhouden, dit hoeft niet waar te zijn. Er zijn vele rozen die worden beschouwd als een onderhoudsarm variëteit zijn, plus er zijn vele manieren die je gemakkelijk zou kunnen zorgen voor rozenstruiken. Met snoeien, bijvoorbeeld, zijn er veel eenvoudige stappen die je zou kunnen nemen, en hier zijn enkele van hen:

Weet wanneer u uw rozenstruiken snoeien

Weet wanneer u uw rozenstruiken snoeien. De meeste heesterrozen hebben erg weinig snoeien tijdens de eerste jaren na de aanplant, de meeste van haar snoeien behoeften zal bestaan uit het verwijderen van dode of beschadigde scheuten. Daarna nam struiken moeten gesnoeid worden in het vroege voorjaar, net voordat de groei begint. Je zou ook de struiken netjes te houden door lange deadheading tijdens de zomer (tot deadhead betekent om te verwijderen ongeveer 30 tot 40 cm van de bloemstengel).

Bereid uw gereedschap

Bereid uw gereedschap. Uw snoeigereedschap zal bestaan uit scharen en lange, dikke handschoenen. Om uw schaar te bereiden, zorg ervoor dat het is zeer scherp en steriel. Je zou het steriliseren simpelweg door ze af te spoelen in alcohol. Dit zal helpen bij het voorkomen van de verspreiding van ziekten, zoals black spot en roest, van de ene nam struik naar de andere.

Weet wat af te snijden

Hoe te rozenstruiken snoeien. Weet wanneer u uw rozenstruiken snoeien.
Hoe te rozenstruiken snoeien. Weet wanneer u uw rozenstruiken snoeien.

Weet wat af te snijden. Terwijl snoeien, de eerste dingen die je moet verwijderen zijn gebroken, zieke, stervende en dode takken. Bij het snijden, kennis te nemen van het middengebied van de stengel, snijd de tak totdat je ziet dat het centrum ziet er wit en gezond. Je moet ook takken die elkaar kruisen over of wrijven over andere takken, evenals zwakke takken dunner dan een potlood te verwijderen. Uw algemene doelstelling om te snoeien is om netjes uw rozenstruiken en onderhouden van een goede vorm, en het openstellen van het centrum van de struik, zodat het vrij kan genoeg lucht en zonneschijn te ontvangen.

Weten hoe te snoeien

Weet hoe te snoeien. Voor een meer systematische snoeien, is het best dat je begint aan de voet van de plant. Wanneer u afgesneden takken, moet je knippen in een hoek van 45 graden, en zorg ervoor dat het een mooi, schoon gesneden. De plaats waar je knippen moet worden op ongeveer ¼ inch boven op een knop naar buiten.

Stop de snede. Om u te helpen de cut tak sneller te herstellen van het snoeien proces, kon je de cut verzegelen met een gespecialiseerde kit die je bij tuinieren winkels kon kopen.

Rozen zijn een alomtegenwoordige favoriet in elke tuin. Bereid uw gereedschap.
Rozen zijn een alomtegenwoordige favoriet in elke tuin. Bereid uw gereedschap.

Vermijd het snijden meer dan nodig is. Beperk uw snoeien tot ongeveer ¼ tot 1/3 van de gehele struik, als je nog meer hout dan deze uitgesneden, kan de plant worden aangemoedigd om sukkels te produceren, waardoor de noodzaak voor verdere snoeien.

Daar heb je het

Daar heb je het! Dit zijn slechts enkele van de eenvoudige technieken voor het snoeien van rozenstruiken. Zoals je kunt zien, dit moet een ingewikkeld proces te zijn; alleen niet vergeten om voortdurend te controleren op uw rozenstruiken voor de juiste zorg en onderhoud, en je zou zeker de vruchten plukken van een grote tuin in de lente. Good luck!