E2r

Hoe te sprinklerinstallaties te repareren

Als je een sprinkler geïnstalleerd in uw gazon, je bent vrij om het vrij veel overlaten aan zichzelf. Zoals met elke tijdbesparende apparaat, echter, sprinklersystemen zijn verre van onverwoestbaar, dus je zou om rekening te houden hebben voor de kans dat het zal moeten uiteindelijk worden gerepareerd. Hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen die sprinklersystemen tegenkomen, en hoe om te gaan met hen:

Hoe te sprinklerinstallaties te repareren. Als de sprinkler kapot.
Hoe te sprinklerinstallaties te repareren. Als de sprinkler kapot.
  • Als de sprinkler kapot. Schakel eerst de sprinkler lijn en dan maak je klaar om een aantal graven. Ga naar de gebroken sprinkler hoofd, en met behulp van een schop, snijd een cirkel rond de sproeikop (zes centimeter uit de buurt van de sprinkler hoofd, helemaal rond). Laat zeker niet te graven te diep, of je zou kunnen aanprikken van de water lijn te beëindigen. Vernietiging van het vuil als je zou het terug in het gat later. U vindt de verticale pijp die water levert aan de sprinkler kop, dit is de riser. Zodra u de riser, stoppen met graven en schroef de sprinkler hoofd van de stijgbuis. Zodra de sprinkler kop wordt verwijderd, wees voorzichtig dat vuil niet naar binnen openen van de riser is, je moet de opening met een doek te dichten. Zodra u de sproeikop los, breng hem mee naar uw lokale hardware winkel, zodat je kon exact dezelfde grootte en het model als vervanging te kopen. Als u niet in staat om hetzelfde merk te kopen, maar zorg ervoor dat de lengte en de diameter (waar de sprinkler kop verbindt met de riser) zijn hetzelfde. Ga terug naar uw gazon. Zet de sprinkler om water te laten uit de stijgbuis, dit zou laten blazen het vuil dat verzameld op de opening. Zet de sprinkler lijn opnieuw en maak je klaar om de nieuwe sprinkler hoofd te bevestigen. Trek de riser, en zet de sprinkler kop aan. Vervang de bodem die je opgegraven, en zet vervolgens de sprinklers om ervoor te zorgen dat uw nieuwe sprinkler hoofd goed werkt.
  • Als de sprinkler lijn is gebroken. Zoek uit welk deel van de sprinkler lijn niet goed werkt: een veelbetekenende teken is het verschijnen van plassen of lekken. Graaf de grond waar u vermoedt dat het probleem te zijn, en dan inspecteer de sprinkler lijn die u ontdekken. Als het lekt, dan is uw taak is om de lekkende deel van de lijn te vervangen door een nieuwe buis. Snijd het gebroken deel van de lijn met een pijpsnijder. Zorg ervoor dat u recht gesneden, om het gemakkelijker maken om in de vervanging pijp. Bereid de vervangende pijp en zorg ervoor dat de lengte exact overeenkomt met de lengte die je uitgesneden. Gebruik PVC lijm aan de uiteinden van de buis die zullen worden aangesloten, en bevestig vervolgens de nieuwe leiding naar de oude. Laat op zijn minst 10 minuten voor de lijm uit te harden. Zet de sprinkler lijn en zien of er niet meer lekken. Weer de bodem bedekken.
  • Als de stijgbuis is gebroken. Schakel het sprinklersysteem, en graven de grond tot je de riser. Behulp van een tang draaien van de riser, en dan brengen naar de bouwmarkt een nauwkeurige vervanging te krijgen. Schroef de nieuwe riser op zijn plaats, en de terugkeer van de bodem van het gat.

Daar heb je het

Daar heb je het! Dit zijn drie van de belangrijkste oplossen van problemen oplossingen voor veel voorkomende sprinklersysteem problemen. Veel succes, en hoop dat dit geholpen!