E2r

Hoe wordt overbewatering voorkomen in uw tuin

Hoewel planten water nodig hebben om te gedijen

Hoewel planten water nodig hebben om te gedijen, overbewatering hen veroorzaakt meer kwaad dan goed. Het kan zijn dat overbewatering in uw tuin als uw planten verwelken, kijk doorweekte, en de grond is modderig. Hier is hoe overbewatering voorkomen, zodat u kunt zorgen behoren rekening van uw tuin.

Hoe wordt overbewatering voorkomen in uw tuin. Geef de juiste hoeveelheid water voor uw planten.
Hoe wordt overbewatering voorkomen in uw tuin. Geef de juiste hoeveelheid water voor uw planten.
  1. Geef de juiste hoeveelheid water voor uw planten. Elke plant heeft verschillende waterbehoefte. Weten hoeveel water de plant nodig heeft voordat drenken ze. Desert planten en planten die leven in droge plaatsen te krijgen overstemd door zelfs de meest gematigde hoeveelheden water. Planten die groeien in de buurt watermassa's hebben een hoge waterbehoefte. Er zijn planten die gedijen wanneer er slechts een matige hoeveelheid water wordt gegeven.
  2. Groep planten volgens waterbehoefte. Uw tuin kan planten met verschillende waterbehoefte. Om overbewatering planten te voorkomen met een lage behoefte aan water, de groep van uw planten volgens hoeveel water ze nodig hebben. Zo krijgen de planten de juiste hoeveelheid water.
  3. Water op de juiste intervallen. Er zijn planten die dagelijks water nodig hebben, en anderen die kan omgaan met maanden van niet-water. Doe wat onderzoek over hoe vaak uw planten moeten worden bewaterd. Vermijd water impulsief en overwegen uw plant water nodig heeft.
  4. Overweeg uw grond. Verschillende grondsoorten hebben verschillende absorberende kwaliteiten. Test uw grond. Is het voldoende steekhoudend of is het snel opdrogen? Kleigrond laat in het water heel langzaam, maar het houdt water voor een lange tijd. Zandgrond absorbeert water snel, maar het water verdampt gemakkelijk. Weet wat grond je hebt in je tuin en hoeveel water in zijn bezit.
  5. Let op uw grond. Let op de kenmerken van uw tuingrond voor, tijdens en na het water geven. Observeer hoe het water interageert met de bodem in uw tuin en water dienovereenkomstig.
  6. Water op het juiste moment. De beste tijd om het water in de ochtend wanneer de zon op zijn mildste. Middaguur zonlicht warmt het water en voorkomt dat het wordt geabsorbeerd in de bodem, en je de neiging om water meer in deze tijd.
  7. Haast je niet. Water kost tijd goed worden opgenomen in de bodem. Als je water te snel, het water blijft op het oppervlak in plaats van naar beneden naar de wortels van de plant. Het stikt bladeren van de planten ook. Geef het tijd voor het water te sijpelen naar beneden. Als je overbewatering uw tuin, de grond ziet er modderig en de planten zijn verdord.
  8. Gebruik een vochtmeter. Een vochtmeter meet de hoeveelheid water in de bodem. Koop een vochtmeter in tuinieren winkels of online. Zorg ervoor dat u een goede kwaliteit vochtmeter om nauwkeurige metingen van het bodemvocht te krijgen te krijgen.
  9. Controleer de conditie van uw planten. Let op of uw planten een goede water hoeveelheden krijgt. Zijn ze gelig? Zien ze er ziek? Zijn ze rotten in plaatsen? Het kan zijn dat overbewatering hen.

Planten hebben de juiste hoeveelheid water te gedijen

Planten hebben de juiste hoeveelheid water om te gedijen, en overbewatering hen doodt ze af. Ken uw planten en de bodem meer, en het water hen dienovereenkomstig. Wanneer u bent gestopt overbewatering in uw tuin, uw tuin opfleurt en wordt het een zeer aangename plek.