E2r

Hoe wordt zeoliet te gebruiken in het zwembad filters

Zeolieten zijn mineralen die van nature in het milieu vormen

Zeolieten zijn mineralen die van nature in het milieu vormen. Ze zijn rond voor miljoenen jaren. Deze mineralen zijn zeer absorberend. Zeolieten worden vaak gebruikt in zwembaden, aquaria, watersystemen en dergelijke. Ze zijn een honderd keer meer absorberend dan gewone zand, zodat ze de beste keuze voor gebruik in filters. De hoeveelheid zeolieten die u nodig heeft voor uw zwembad is slechts de helft van het bedrag dat als je gebruik maakt regelmatig zand, dus je hoeft niet veel. Als u al met behulp van reguliere zand voor uw zwembad filter, zult u merken dat er nog steeds stukken van puin of vuil in uw zwembad. Dat komt omdat zand is niet erg effectief absorberend. Probeer het gebruik van zeolieten in uw zwembad en u zal een zeer grote verandering te zien. Nooit meer puin en andere stukken van vuil in uw zwembad. Voor meer informatie over hoe u zeolieten in uw zwembad filter gebruik ervan, lees dan verder.

Hoe wordt zeoliet te gebruiken in het zwembad filters. Verwijder het filter.
Hoe wordt zeoliet te gebruiken in het zwembad filters. Verwijder het filter.
  • Leeg uw zwembad. Bij het vervangen van het filter, is het beter om het water te vervangen in uw zwembad. Het is zo dat je vers water hebben als de kinderen besluiten om een duik te nemen.
  • Verwijder het filter. Maak het filter met zand. Kijk of er sprake is van schade aan het filter en repareren voordat de invoering van de zeolieten. Je moet weten hoeveel zeoliet u nodig heeft voor het filter.
  • Vul het filter met water. Het filter moet pas halverwege gevuld worden, om ruimte te maken voor de juiste hoeveelheid van zeolieten.
  • Giet de zeolieten. Giet de zeolieten langzaam zodat ze naar de bodem van de filter. Het gieten van hen in zal vullen het filter tot de rand. Gieten langzaam laat ook het materiaal van de vocht uit het water en krijgt het nat als het bezinkt op de bodem. Sluit het filter.
  • Breng het filter. Zodra deze is gevuld met water en zeolieten, zet het terug op zijn plaats en doe een terugslag. Laat water over totdat duidelijk is. Zodra u klaar bent met terugspoelen. Wacht minstens vijf tot tien minuten te laten het materiaal in de filter. Maak nog een backwash nog een paar minuten.
  • Draai het filter op. U kunt nu vullen van het zwembad met zoet water en laat uw nieuwe filtersysteem zijn werk doen. Nu hoef je niet zorgen te maken over uw zwembad water wordt vervuild. Vervang de zeolieten, afhankelijk van hoeveel je gebruik maken van uw zwembad.

Voorafgaand aan het vervangen van reguliere zand in uw zwembad filter

Voorafgaand aan het vervangen van reguliere zand in uw zwembad filter, moet u advies vragen aan de fabrikant of de verkoper van zeolieten om ervoor te zorgen dat uw filtratie-systeem is compatibel met het gebruik van zeolieten. Als het systeem is alleen compatibel met gewoon zand, loopt u het risico de kans op beschadiging van uw filter. Als je echt wilt zeolieten gebruiken, is het raadzaam om maar een nieuwe set. Het kan een beetje prijzig voor een nieuw filtersysteem te kopen, maar het zal de moeite waard uw geld vooral tijdens de zomermaanden, wanneer uw zwembad in gebruik zal zijn bijna elke dag.